Blir man mer intelligent av att äta fisk?

Välkommen till kulturbloggen

Idén med kulturbloggen är att sprida kunskap på ett (förhoppningsvis) roligt och underhållande sätt.

Hela kulturbloggen är inspirerad av Stephen Fry i allmänhet och TV-serien/fenomenet QI - Quite Interesting och deras filosofi i synnerhet.

Inspirerad av detta drar redaktören igång en serie blogginlägg av kulturell karaktär; alla med samma struktur:

 * Person - oftast mindre kända personer eller okända sidor av kända personer.
 * Bok
 * Fakta/Faktoid - intressanta fakta/försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar.
 * Citat
 * Skiva

Om ovanstående låter intressant så går det att prenumerera på på utskick om när nya inlägg publiceras. Skicka bara ett mejl med ordet "subscribe" i titeln till nedanstående mejladress. Och för att avbryta prenumerationen så skickar man ett mejl med ordet "unsubscribe" i titeln. Om man önskar få mejlen till en annan mejladress än den man skickar "subscribe"-mejlet ifrån så anger man bara önskad mejladress i texten.

Kulturbloggens mejladress

Den vakne noterar säkerligen att det inte går att kommentera inläggen, vilket man vanligtvis kan göra på en blogg. Så varför då kalla det för en blogg? Tja, till att börja med så är det inget absolut krav att man ska kunna kommentera inlägg på en blogg. Å så är redaktören så förtjust i den grafiska designen å vet inte riktigt hur man skulle inkorporera en kommentarsfunktion i den.

Men misströsta inte, sedan september 2011 finns Kulturbloggen på Twitter! Å utan att förstöra den grafiska designen. :-) Så kommentarer kan lämnas där å vill man hänga med i vad som sker mellan uppdateringarna så är det Twitter som gäller.

Till höger hittar man Kulturbloggens QR-kod (Quick Response), för den som har en Smartphone.

Verifierad som säker med Norton™ Labs Snap QR Code Scanner för Android.